Buďte tvůrci nových metod občanského vzdělávání

Seznámíte se s metodami občanského vzdělávání a zvyšování sociálních a občanských kompetencí. Budete spolupracovat v mezinárodním kolektivu (Litva, Polsko, ČR). Z každé země se zúčastní 5 pracovníků s mládeží a 5 zástupců z řad mládeže.
Projekt na vývoj nových metod občanského vzdělávání

Účastníci budou vyvíjet a testovat nové metody vzdělávání. Od účastníků se očekává průběžná práce během roku a účast na (ideálně) všech třech mezinárodních setkáních, které se během projektu uskuteční (po jednom v každé ze zapojených zemí). Na setkáních budete společně s mladými lidmi a pracovníky s mládeží ze zahraničí pracovat na přípravě výstupu projektu, kromě toho se však seznámíte s lidmi a kulturou navštívené země.

**Profil účastníků**

**Pracovníci s mládeží**

* pracovník s mládeží v neformálním vzdělávání (v organizaci dětí a mládeže, sociální pracovník s mládeží, pracovník nízkoprahového centra apod.), učitel (z formálního vzdělávání)
* Věk: 18+
* Angličtina na komunikativní úrovni

**Mládež**

* Věk: 18–26 let
* Angličtina na komunikativní úrovni

**Termíny mezinárodních setkání**

* 25–29/4 2016 Wroclaw, Polsko

* 27/6 - 1/7 2016 Vilnius, Litva

* leden až březen 2017 Praha (přesný termín si domluví účastníci s organizátory společně)

**Finanční pokrytí**

Projekt je financován z programu Evropské unie Erasmus+. Náklady na ubytování, dopravu a stravu plně hradí pořadatelé (za české účastníky tedy ČRDM). V případě kvalitní spolupráce je možná drobná finanční odměna.

Přihlašujte se a dotazy posílejte na adresu marek.krajci@crdm.cz, a to nejpozději do pondělí **7. března 2016 do 12:00**. Těšíme se na Vás.

Mohlo by vás zajímat